headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Badende sneeuwaapjes bij Nagano

Nagano, Jigokudani Monkey Park, Nagano

2 dagen, 1 nacht

Prijs € 282 vanaf,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Tijdens deze bouwsteen maak je vanuit Nagano een excursie naar het Jigokudani Monkey Park, de enige plaats ter wereld waar apen zich verwarmen in warmwaterbronnen! Dit is vooral leuk om te zien als er sneeuw ligt. De meeste kans daarop is in januari en februari, daarom wordt deze excursie alleen in de wintermaanden aangeboden.

 

Nagano is door haar ligging hoog in de bergen een populaire wintersportplaats. In 1998 zijn hier dan ook de Olympische Winterspelen gehouden. Nagano heeft echter nog veel meer te bieden, zoals bijvoorbeeld de Zenko-ji tempel. Deze kleurrijke Boeddhistische tempel uit de zevende eeuw huisvest het oudste Boeddhabeeld van Japan, welke slechts om de zes of zeven jaar wordt getoond. Onder de tempel kun je op zoek naar ‘de deur naar het paradijs’ in een 40 meter lange, aardedonkere gang. Rondom de tempel zijn veel leuke winkeltjes. Ook kun je saké proeven bij een traditionele brouwerij, daarvan zijn er meerdere in Nagano. Of dompel jezelf onder in één van de velen onsen in de omgeving.


Dag 1: aankomst Nagano, excursie naar de Zenko-ji tempel en Jigokudani Monkey Park, overnachting

Dag 2: einde van deze bouwsteen

Prijs € 282 vanaf,- p.p.

Inbegrepen: vervoer per bus vanaf Nagano Station naar de Zenko-ji tempel, lunch, vervoer per bus naar parkeerplaats Roman Museum, entreegeld Jigokudani Monkey Park, vervoer per bus vanaf parkeerplaats Roman Museum naar Nagano Station, overnachting in een standaard hotel.

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, vervoer naar- en van Nagano.

 

Periode:  Eind november – maart

 

Reiscode: JMP008

 

Suggesties:  De wandeling van de parkeerplaats van het Roman Museum naar het Jigokudani Monkey Park duurt ongeveer 40 minuten. In de winter kan het glad zijn doordat de grond bevroren is en er sneeuw ligt. Het is daarom raadzaam stevige schoenen of snowboots te dragen. En kleed je warm aan want de gemiddelde  temperatuur in de winter ligt rond de – 1ºC !

 

NB: Het gedrag van de wilde apen is niet te voorspellen. Het is mogelijk dat de makaken geen zin hebben om vanuit de bergen naar beneden te komen voor een bad. In dat geval wordt het park gesloten en de tour gecanceld. Dit wordt uiterlijk 1 dag van te voren kenbaar gemaakt.

 

De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

In Nagano verblijf je één nacht in een vriendelijke hotel op loopafstand van het treinstation. Wil je een extra nacht in Nagano blijven, dan is dat uiteraard mogelijk.

 

Ook kan er worden gekozen voor een ‘Ryokan’, een kamer in traditionele Japanse stijl. De prijs hiervoor hangt af van de beschikbaarheid en de periode maar deze zijn meestal duurder dan een standaard hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Japan.

Dag 1: aankomst Nagano, excursie naar de Zenko-ji tempel en Jigokudani Monkey Park

Vandaag reis je op eigen gelegenheid naar Nagano, vermoedelijk kom je per trein aan. Ons standaard hotel ligt op loopafstand van het station. Om half 10 meld je je op Nagano Station om deel te nemen aan de excursie in een internationaal gezelschap. Per bus ga je eerst naar de Zenko-ji tempel. Deze kleurrijke, Boeddhistische tempel is gebouwd in de zevende eeuw en huisvest het oudste Boeddha beeld van Japan. Dit beeld wordt slechts om de zes of zeven jaar aan het publiek getoond. Ook kun je in de tempel op zoek naar de ‘deur naar het paradijs’,  in een 40 meter lange, aardedonkere gang.

 

Na een Japanse lunch in de buurt van de tempel, reis je per bus naar de parkeerplaats van het Roman Museum. Het museum ga je niet bezoeken maar van daaruit wandel je naar het Jigokudani Monkey Park (ca. 40 minuten). In dit park woont een kleine populatie Japanse makaken, ook wel bekend als de ‘Snow Monkeys’. Deze apen hebben de gewoonte zich ’s winters op te warmen in de aanwezige warmwaterbaden. Ze zijn gewend aan mensen dus je kunt heel dichtbij komen en mooie foto’s maken.

 

Nadat je hebt genoten van de aandoenlijke sneeuwaapjes, wandel je terug naar de parkeerplaats van het Roman Museum (ca. 40 minuten). Per bus ga je vervolgens terug naar Nagano Station, waar je rond vier uur arriveert. De rest van de dag en avond kun je vrij besteden.

 

Dag 2: einde van deze bouwsteen

Vandaag is deze bouwsteen ten einde. De meeste reizigers vervolgen hun reis naar Matsumoto of Tokyo, maar een andere bestemming is ook mogelijk. En als je langer in Nagano wilt blijven, kan dat natuurlijk ook. Vraag onze landenspecialisten naar de mogelijkheden!

Prijs € 282 vanaf,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider