headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Tokyo, Kyoto, Mount Fuji en Takayama

Tokyo – Mount Fuji – Takayama – Kyoto

8 dagen, 7 nachten

Prijs € 1259 vanaf ,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan-bouwsteen Mount Fuji en Takayama

Je reist van Tokyo via Mount Fuji en Takayama naar Kyoto, en je hebt de hele week beschikking over de Japan Rail Pass!

Mount Fuji is een must-see tijdens je reis door Japan. Deze vulkaan is de hoogste berg van Japan met 3776 meter. In het plaatsje Hakone, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de vulkaan, kan je genieten van de ‘onsens’, traditionele accommodaties met natuurlijke warmwaterbaden.

 

Je hebt gedurende je verblijf hier een Hakone Free Pass waarmee je gratis met OV kunt reizen. Ook de kabelbaan, het bergtreintje en de ferry vallen hieronder! Na deze leuke ervaring ga je de rust tegemoet van de Japanse Alpen, waar de plaats Takayama ligt. Deze plaats heeft zijn charme bewaard en je waant je hier in het authentieke Japan. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken.

 

Het is mogelijk om in een ‘ryokan’, een traditioneel Japans familiehotel, te overnachten. Hierna ga je de hectiek van de stad Kyoto tegemoet, waar je veel kunt doen en zien, zowel in de stad zelf als in de omgeving. Kyoto was meer dan 1.000 jaar de Keizerlijke hoofdstad en het middelpunt van de Japanse cultuur. De historische monumenten van oud Kyoto (Kyoto, Uji en Otsu) zijn in 1994 door UNESCO tot Cultureel Wereld Erfgoed uitgeroepen, je zult je hier zeker niet vervelen!


Dag 1: per trein vanuit Tokyo naar Mount Fuji/Hakone, vrije middag
Dag 2: vrije dag Mount Fuji/Hakone
Dag 3: per Shinkansen trein naar Takayama, vrije middag
Dag 4: vrije dag in Takayama
Dag 5: per trein naar Kyoto, vrije middag Kyoto
Dag 6: vrije dag in Kyoto
Dag 7: vrije dag in Kyoto
Dag 8: einde van deze bouwsteen, begin van de verdere reis

Prijs € 1259 vanaf ,- p.p.

Inbegrepen: vervoer met Hakone Free Pass (3 dagen onbeperkt reizen per openbaar vervoer in Hakone regio) , 7 dagen Japan Rail Pass in de 2e klasse en hotelovernachtingen volgens programma

 

Niet inbegrepen: maaltijden, entreegelden, fooien, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven, plaatselijk vervoer, vervoer van en naar het station

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: JPM004

Onze hotels in Japan zijn meestal centraal gelegen, de meeste hotels liggen op slechts enkele minuten loopafstand van de treinstation. De kamers in de hotels zijn altijd voorzien van een toilet en douche met warm water. Het ontbijt is niet inbegrepen, maar kan meestal wel worden bijgeboekt als je dat wenst. Veel hotels in Japan zijn nogal onpersoonlijk maar daar staat tegenover dat ze vaak van goede kwaliteit zijn.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Japan.

Kyoto: Ontdek de stad per fiets

Prijs € 93,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Ontdek het oude Japan in de historische stad Kyoto, per fiets kom je op plekken die je te voet niet snel zal zien! In de sfeervolle historische straatjes fiets je langs tempels en tuinen, langs de houten koopmanshuizen kom je bij de Ishibei-koji-straat; een verborgen juweel. (meer…)

Kyoto: Traditionele theeceremonie

Prijs € 44,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Doe je kimono aan en ervaar de traditionele theeceremonie van Japan in een 300 jaar oud Samurai-verblijf! De Engelssprekende ‘tea-teacher’ zal je de etiquette uitleggen over hoe je de thee moet drinken en de zoetwaren moet eten. (meer…)

Tokyo: Sushi workshop op de beroemde Tjukiji vismarkt

Prijs € 130,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, sushi

Maak je eigen sushi met de allerlekkerste vis, zo vers heb je het nog nooit gehad! De vis ga je namelijk eerst zelf kopen op de grootste vismarkt van Japan.

(meer…)

Kyoto: Maiko night – halve dag excursie

Prijs € 157,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Maiko

De excursie zelf begint bij het New Miyako hotel, waar je eventueel met de pick-up service naar toe bent gebracht als je niet in dit hotel zelf overnacht. Per auto met chauffeur reis je naar het ‘Hatoya Zuihoukaku’ restaurant waar je een Maikoshow bijwoont en een heerlijk tempura-diner geserveerd krijgt. (meer…)

Tokyo: Spectaculaire show in het Robot restaurant

Prijs € 65,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
apan excursie, Tokyo robot restaurant

Maak je op voor een avondje entertainmentspektakel! Flikkerende neonlichten, danseressen in fluoriderende outfits, trommelende ninja’s & flitsende Samurai-strijders.

(meer…)

Kyoto & Nara ‘highlights’ – hele dag excursie

Prijs € 153,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Kyoto en Nara

De eerste bezienswaardigheid is het Nijo Kasteel, gebouwd in het jaar 1603. De prachtige architectuur is zeer de moeite waard. De volgende stop is het Gouden Paviljoen, aan de voet van Kinugasa Hill. Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd als een woonhuis, in de 14e eeuw. (meer…)

Tokyo morning – halve dag excursie

Prijs € 56,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Tokyo

Tijdens deze excursie bezoek je in een halve dag enkele hoogtepunten van Tokyo zoals de Tokyo Tower en Nakamise Shopping Arcade.

 

De eerste bezienswaardigheid is het Tokyo Tower Observatorium. Het observatorium is een ijzeren constructie van 333 meter hoog, en daarmee net 13 meter hoger dan de Eiffel toren.
Je bezoek het main deck op 150 meter. Indien je het hoger gelegen top deck op 250 meter wilt bezoeken kan dit tegen een toeslag (lokaal te voldoen).

 

 

De volgende stop is een bezoek aan de tuinen rondom het Imperial Palace Plaza (je gaat het paleis zelf niet in). Hierna rijd je met de bus naar de Nakamise Shopping Arcade. Deze historische winkelstraat uit de 17e eeuw heeft een prachtige entree, van waaruit je naar de Senso- ji Tempel loopt.

 

De tour eindigt bij de Marunouchi South Entrance van het Tokyo Station. Vanaf daar kun je zelf de stad verder verkennen of terug reizen naar je hotel.

 

inbegrepen: Engelssprekende gids
duur van de tour: circa 4 uur
aanvang: ca. 08.30 uur
reiscode: JPT 010
vertrek vanuit: er is een pick-up  schema bij ca. 40 hotels in Tokyo, de excursie zelf begint om 09 uur op het Hamamatsucho Busstation, waar je met de pick-up service al naar toe bent gebracht.
minimum aantal personen: 1 (excursie in internationale groep)

Dynamisch Tokyo – hele dag excursie

Prijs € 126,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Tokyo, winkelstraat

Tijdens deze excursie van een hele dag in Tokyo bezoek je verschillende hoogtepunten van Tokyo, zoals de Tokyo Tower, de Sensoji Tempel & een (deels overdekte) ‘historische’ winkelstraat!

 

Vanaf het Hamamatsucho Busstation reis je naar de eerste bezienswaardigheid: de Tokyo Tower Observatorium. Het observatorium is een ijzeren constructie van 333 meter hoog, en daarmee net 13 meter hoger dan de Eiffeltoren. Je bezoek het main deck op 150 meter. Indien je het hoger gelegen top deck op 250 meter wilt bezoeken kan dit tegen een toeslag (lokaal te voldoen).

 

Hierna volgt een traditionele theeceremonie van circa 30 minuten waarbij je kunt genieten van groene thee en typische Japanse zoetigheden. Na de lunch (inclusief) volgt een bezoek aan het Imperial Palace Plaza (je gaat het paleis zelf niet in). Hierna stap je op de boot voor een Sumida river cruise. Vervolgens bezoek je de Sensoji Tempel & de Nakamise Shopping Arcade. Deze historische winkelstraat uit de 17e eeuw heeft een prachtige entree, van waaruit je naar de Sensoji Tempel loopt.

 

Hierna rijd je naar het Hamamatsucho busstation en is deze excursie ten einde. Vanaf hier kun je je eigen weg gaan, of je laten afzetten bij je hotel of een hotel in de buurt.

 

inbegrepen: Engelssprekende gids en lunch
duur van de tour: circa 8 uur
aanvang: ca. 08.30 uur
reiscode: JPT 011
vertrek vanuit: er is een pick-up en drop-off schema bij ca. 40 hotels in Tokyo, de excursie zelf begint om 09 uur op het Hamamatsucho Busstation, waar je met de pick-up service al naar toe bent gebracht.
minimum aantal personen: 1 (excursie in internationale groep)

Tokyo: Sumo ceremonie & worstelen – halve dag excursie

Prijs € 98,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, sumo worstelen

Sumoworstelen is dé nationale sport van Japan en het is een zeer traditionele sport die nog stamt uit oude tijden. Tijdens deze excursie kun je genieten van de ‘Dohyo-iri’ ceremonie en een Sumo wedstrijd! (meer…)

Mount Fuji – Hakone hele dag excursie, vanuit Tokyo (retour per Shinkansen trein)

Prijs € 167 vanaf,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan - excursie, Mount Fuji2

Tijdens deze excursie bekijk je de prachtige Mount Fuji vanuit diverse uitkijkpunten, zoals het Fuji Visitor Centrum en Lake Ashi! Vanuit het Hamamatsucho Busstation in Tokyo reis je per bus naar het Fuji Visitor Centrum. (meer…)

Mount Fuji – Hakone hele dag excursie, vanuit Tokyo (retour per bus)

Prijs € 140 vanaf,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Mount Fuji

Tijdens deze excursie bekijk je de prachtige Mount Fuji vanuit diverse uitkijkpunten! Vanuit het Hamamatsucho Busstation rijd je eerst per bus naar het Fuji Visitor Centrum. Vanaf het observatorium heb je een prachtig uitzicht over Mount Fuji! (meer…)

Tokyo: Nikko Toshogu Shrine & Kegon watervallen – hele dag excursie

Prijs € 150,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Nikko

Vanaf het Hamamatsucho Busstation rijd je per bus naar de Nikko Toshogu Shrine. Deze prachtige tempel is het mausoleum voor de in 1616 overleden shogun Tokugawa Ieyasu. (meer…)

Kyoto ‘highlights’ – halve dag excursie

Prijs € 70,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Kyoto

Tijdens deze excursie bezoek je de belangrijkste hoogtepunten van Kyoto: het Nijo Kasteel, het Gouden Paviljoen en het Kyoto Imperial Palace. Je eerste bezienswaardigheid is het Nijo Kasteel, gebouwd in het jaar 1603. (meer…)

Nara ‘highlights’ – halve dag excursie

Prijs € 76,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Nara, Todaji-tempel

Tijdens deze excursie bezoek diverse tempels, de hoogtepunten van Nara! De eerste bezienswaardigheid is de Todaji tempel met de grote Boeddha. De tempel is gebouwd is het jaar 752 en je vindt hier een van de grootste bronzen Boeddha beelden ter wereld. (meer…)

Japan-Mount-Fuji, kersenbloesemDag 1: per trein vanuit Tokyo naar Mount Fuji/Hakone, vrije middag

Je reist vandag per trein van Tokyo naar Hakone. Je hebt drie dagen de beschikking over de Hakone Free Pass, waarmee je onbeperkt met het openbaar vervoer kunt reizen. En dat is handig, want ook de kabelbaan, het bergtreintje, de bus en een ferry over het meer behoren hiertoe. De prachtig symmetrische top van de vulkaan torent zo’n 3776 meter boven het landschap uit.

 

Dag 2: vrije dag Mount Fuji/Hakone

Uitvalsbasis voor Mount Fuji is het plaatsje Hakone. Hakone staat bekend om de vele warmwaterbronnen. Je vindt in deze omgeving diverse ‘onsens’, traditionele accommodaties met natuurlijke warmwaterbaden. Het Kawaguchi meer biedt een prachtig uitzicht op de vulkaan.

 

Dag 3: per Shinkansen trein naar Takayama, vrije middag

Vandaag reis je per trein naar Takayama. Takayama ligt aan de westelijke zijde van het grootste eiland Honshu. Het stadje heeft een oud centrum waar je kunt rondwandelen en de vele traditionele houten huizen kunt bewonderen. Door de afgelegen ligging in een vallei heeft dit dorpje zijn oude charme weten te bewaren.

 

Dag 4: vrije dag in Takayama

Ook in de omgeving van het stadje kun je prachtige wandelingen maken en het contrast tussen de grote steden en het Japanse platteland ervaren.

 

Dag 5: per trein naar Kyoto, vrije middag in Kyoto

Vandaag reis je per luxe Shinkansen trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad die door de Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed is uitgeroepen. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en eigenlijk een must tijdens je reis door Japan. Deze bijzondere en gezellige  tempelstad heeft vele bezienswaardigheden, zodat je hier gemakkelijk enige dagen kunt verblijven.

 

Dag 6 & 7: vrije dag in Kyoto

Je kunt natuurlijk op eigen houtje alle bezienswaardigheden bezoeken (bijvoorbeeld per fiets), maar je kunt er ook voor kiezen van te voren een van onze excursies bij te boeken, zie het tabblad excursies hierboven. Ook zijn er diverse plaatsen in de omgeving, die prima vanuit Kyoto te bezoeken zijn als dagexcursie. Hoogtepunten van Kyoto zijn het Gouden Paviljoen Kinkakuji en het Nijo kasteel. Het treinstation van Kyoto ligt midden in de stad. Ook hier vind je een prima metronetwerk, maar het is ook erg leuk om Kyoto op de fiets te verkennen!

 

Dag 8: einde van deze bouwsteen, begin van de verdere reis

Je kunt de reis vervolgen met de bouwsteen van Kyoto naar Fukuoka. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een paar extra dagen in Kyoto en omgeving verblijven.

Prijs € 1259 vanaf ,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider