headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Beste reistijd


Wat is de beste reistijd voor Japan? We denken dat de juiste verwachtingen en een goede voorbereiding belangrijk zijn voor je reis naar Japan. Japan is een fantastische, afwisselende bestemming, bekijk al onze Japan bouwstenen ter inspiratie! Op deze pagina ↓ informatie over het klimaat & de beste reistijd Japan!

 

Beste reistijd Japan

 

Beste reistijd Japan

De beste reistijd om Japan te bezoeken is tijdens het voor- en het najaar. Kenmerkend in het voorjaar is de beroemde kersenbloesem, genaamd ‘sakura’. Deze bloei is een verschijnsel dat in de maanden april – mei van zuid naar noord Japan schuift! Het hele land geniet intussen van deze prachtige kleuren! In onze zomermaanden kan er veel regen vallen in Japan, daarom zijn de maanden ervoor en erna geschikter.


Klimaat Japan

Omdat Japan meer dan 3000 kilometer lang is, heeft het land verschillende weertypes. Het noorden van Japan heeft een weertype dat te vergelijken is met Nederland: koude winters en warme zomers, met de meeste regen in augustus en september. Het midden van Japan, zoals de hoofdstad Tokyo,  is al wat warmer, vergelijkbaar met het klimaat in het midden van Europa. Verder naar het zuiden heeft Japan een klimaat zoals aan de Middellandse Zee. Ook de winters zijn hier zacht, in de zomer kan het wel flink regenen. De meeste regen valt in juni en juli. De beste reistijd voor je rondreis Japan is eigenlijk voor alle regio’s het voorjaar en het najaar!


Vragen over de beste reistijd Japan?

Heb je vragen over de planning van je reis? We spreken graag over onze eigen reiservaring en we weten de mooiste plekjes en de beste routes. Als een echte Japanspecialist hebben we Japan natúúrlijk zelf bezocht, zowel voor het werk als voor vakantie. Stuur ons je vragen en reiswensen per mail, of bel tijdens kantooruren naar 020-6702656.

Contact
close slider