headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Rondreis Historisch Japan

Tokyo – Matsumoto – Takayama – Kanazawa – Kyoto – Hiroshima – Osaka

17 dagen, 16 nachten

Prijs vanaf € 2009 vanaf,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan rondreis historisch Japan

Tijdens deze rondreis Historisch Japan bezoek je de mooiste tempels en kastelen van enkele historische steden in Japan. De eerste paar dagen verblijf je in de hoofdstad Tokyo. Dit is een bruisende stad waar genoeg te zien en te beleven is. Vanuit Tokyo maak je een excursie naar Mount Fuji, de beroemde vulkaan. Dan reis je verder per trein naar Matsumoto, een stad uit de 8e eeuw. Hier bezoek je de indrukwekkende kastelen die hier nog te vinden zijn! Daarna reis je verder per bus door de Japanse Alpen naar Takayama, een sfeervol plaatsje met een oud centrum en vele mooie houten huizen. Volgende stop is traditioneel Kanazawa, aan de Japanse zee.

 

Deze sfeervolle stad heeft een rijke historie! Daarna reis je per luxe Shinkansen trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad, de oude keizerlijke hoofdstad! Na Kyoto reis je verder met de Shinkansen naar Hiroshima, waarbij je onderweg kunt uitstappen in Himeji om het ‘Witte Reiger’ kasteel te bezoeken! Hiroshima, bekend van de gevallen atoombom, is een indrukwekkende stad. Tenslotte reis je per trein naar Osaka, hier verblijf je de laatste dag van je rondreis.


Dag 1: vertrek uit Amsterdam
Dag 2: aankomst in Tokyo, assistentie op vliegveld, per bus naar het hotel
Dag 3: vrije dag in Tokyo
Dag 4: vrije dag in Tokyo
Dag 5: dagexcursie naar Mount Fuji, terug naar Tokyo
Dag 6: per trein naar Matsumoto
Dag 7: vrije dag in Matsumoto
Dag 8: per bus naar Takayama
Dag 9: vrije dag in Takayama
Dag 10: per trein naar Kanazawa
Dag 11: per trein naar Kyoto
Dag 12: vrije dag in Kyoto
Dag 13: vrije dag in Kyoto
Dag 14: per trein via Himeji naar Hiroshima
Dag 15: vrije dag Hiroshima
Dag 16: per trein naar Osaka
Dag 17: vertrek uit Osaka, aankomst in Amsterdam

Prijs vanaf € 2009 vanaf,- p.p.

Inbegrepen: 16 overnachtingen in middenklasse hotels exclusief ontbijt, 14 dagen Japan Rail Pass in de 2e klasse, tijdens de excursie ‘Mount Fuji – Hakone, per bus’: vervoer per bus, boot, kabelbaan en een Engelssprekende gids en lunch

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, plaatselijk vervoer, vervoer van en naar het station, persoonlijke uitgaven, entreegelden, fooien, maaltijden en eventuele 1-persoonstoeslag indien van toepassing

Onze hotels in Japan zijn meestal centraal gelegen, de meeste hotels liggen op slechts enkele minuten loopafstand van het treinstation. De kamers in de hotels zijn altijd voorzien van een toilet en douche met warm water. Het ontbijt is niet inbegrepen, maar kan meestal wel worden bijgeboekt als je dat wenst. Veel hotels in Japan zijn nogal onpersoonlijk maar daar staat tegenover dat ze vaak van goede kwaliteit zijn.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Japan.

 

Kyoto: Ontdek de stad per fiets

Prijs € 93,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Ontdek het oude Japan in de historische stad Kyoto, per fiets kom je op plekken die je te voet niet snel zal zien! In de sfeervolle historische straatjes fiets je langs tempels en tuinen, langs de houten koopmanshuizen kom je bij de Ishibei-koji-straat; een verborgen juweel. (meer…)

Kyoto: Traditionele theeceremonie

Prijs € 44,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Doe je kimono aan en ervaar de traditionele theeceremonie van Japan in een 300 jaar oud Samurai-verblijf! De Engelssprekende ‘tea-teacher’ zal je de etiquette uitleggen over hoe je de thee moet drinken en de zoetwaren moet eten. (meer…)

Tokyo: Sushi workshop op de beroemde Tjukiji vismarkt

Prijs € 130,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, sushi

Maak je eigen sushi met de allerlekkerste vis, zo vers heb je het nog nooit gehad! De vis ga je namelijk eerst zelf kopen op de grootste vismarkt van Japan.

(meer…)

Kyoto: Maiko night – halve dag excursie

Prijs € 157,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Maiko

De excursie zelf begint bij het New Miyako hotel, waar je eventueel met de pick-up service naar toe bent gebracht als je niet in dit hotel zelf overnacht. Per auto met chauffeur reis je naar het ‘Hatoya Zuihoukaku’ restaurant waar je een Maikoshow bijwoont en een heerlijk tempura-diner geserveerd krijgt. (meer…)

Kyoto & Nara ‘highlights’ – hele dag excursie

Prijs € 153,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Kyoto en Nara

De eerste bezienswaardigheid is het Nijo Kasteel, gebouwd in het jaar 1603. De prachtige architectuur is zeer de moeite waard. De volgende stop is het Gouden Paviljoen, aan de voet van Kinugasa Hill. Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd als een woonhuis, in de 14e eeuw. (meer…)

Tokyo morning – halve dag excursie

Prijs € 56,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Tokyo

Tijdens deze excursie bezoek je in een halve dag enkele hoogtepunten van Tokyo zoals de Tokyo Tower en Nakamise Shopping Arcade.

 

De eerste bezienswaardigheid is het Tokyo Tower Observatorium. Het observatorium is een ijzeren constructie van 333 meter hoog, en daarmee net 13 meter hoger dan de Eiffel toren.
Je bezoek het main deck op 150 meter. Indien je het hoger gelegen top deck op 250 meter wilt bezoeken kan dit tegen een toeslag (lokaal te voldoen).

 

 

De volgende stop is een bezoek aan de tuinen rondom het Imperial Palace Plaza (je gaat het paleis zelf niet in). Hierna rijd je met de bus naar de Nakamise Shopping Arcade. Deze historische winkelstraat uit de 17e eeuw heeft een prachtige entree, van waaruit je naar de Senso- ji Tempel loopt.

 

De tour eindigt bij de Marunouchi South Entrance van het Tokyo Station. Vanaf daar kun je zelf de stad verder verkennen of terug reizen naar je hotel.

 

inbegrepen: Engelssprekende gids
duur van de tour: circa 4 uur
aanvang: ca. 08.30 uur
reiscode: JPT 010
vertrek vanuit: er is een pick-up  schema bij ca. 40 hotels in Tokyo, de excursie zelf begint om 09 uur op het Hamamatsucho Busstation, waar je met de pick-up service al naar toe bent gebracht.
minimum aantal personen: 1 (excursie in internationale groep)

Dynamisch Tokyo – hele dag excursie

Prijs € 126,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Tokyo, winkelstraat

Tijdens deze excursie van een hele dag in Tokyo bezoek je verschillende hoogtepunten van Tokyo, zoals de Tokyo Tower, de Sensoji Tempel & een (deels overdekte) ‘historische’ winkelstraat!

 

Vanaf het Hamamatsucho Busstation reis je naar de eerste bezienswaardigheid: de Tokyo Tower Observatorium. Het observatorium is een ijzeren constructie van 333 meter hoog, en daarmee net 13 meter hoger dan de Eiffeltoren. Je bezoek het main deck op 150 meter. Indien je het hoger gelegen top deck op 250 meter wilt bezoeken kan dit tegen een toeslag (lokaal te voldoen).

 

Hierna volgt een traditionele theeceremonie van circa 30 minuten waarbij je kunt genieten van groene thee en typische Japanse zoetigheden. Na de lunch (inclusief) volgt een bezoek aan het Imperial Palace Plaza (je gaat het paleis zelf niet in). Hierna stap je op de boot voor een Sumida river cruise. Vervolgens bezoek je de Sensoji Tempel & de Nakamise Shopping Arcade. Deze historische winkelstraat uit de 17e eeuw heeft een prachtige entree, van waaruit je naar de Sensoji Tempel loopt.

 

Hierna rijd je naar het Hamamatsucho busstation en is deze excursie ten einde. Vanaf hier kun je je eigen weg gaan, of je laten afzetten bij je hotel of een hotel in de buurt.

 

inbegrepen: Engelssprekende gids en lunch
duur van de tour: circa 8 uur
aanvang: ca. 08.30 uur
reiscode: JPT 011
vertrek vanuit: er is een pick-up en drop-off schema bij ca. 40 hotels in Tokyo, de excursie zelf begint om 09 uur op het Hamamatsucho Busstation, waar je met de pick-up service al naar toe bent gebracht.
minimum aantal personen: 1 (excursie in internationale groep)

Tokyo: Sumo ceremonie & worstelen – halve dag excursie

Prijs € 98,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, sumo worstelen

Sumoworstelen is dé nationale sport van Japan en het is een zeer traditionele sport die nog stamt uit oude tijden. Tijdens deze excursie kun je genieten van de ‘Dohyo-iri’ ceremonie en een Sumo wedstrijd! (meer…)

Osaka: workshop Takoyaki maken

Prijs € 33,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Osaka Takoyaki workshop

Tijdens deze excursie ga je zelf de bekende Japanse snack Takoyaki maken. Dit is de hartige, Japanse equivalent van het oer-Hollandse poffertje.

(meer…)

Kyoto ‘highlights’ – halve dag excursie

Prijs € 70,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Kyoto

Tijdens deze excursie bezoek je de belangrijkste hoogtepunten van Kyoto: het Nijo Kasteel, het Gouden Paviljoen en het Kyoto Imperial Palace. Je eerste bezienswaardigheid is het Nijo Kasteel, gebouwd in het jaar 1603. (meer…)

Dag 1: vertrek uit Amsterdam

 

Dag 2: aankomst Tokyo, ‘meet & greet’ en transfer per luxe bus naar hotel
Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale organisatie die je op weg helpt op het vliegveld. Je reist per luxe bus naar het hotel in het centrum van Tokyo. Je eerste dagen in Tokyo kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met deze bruisende stad. Je kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen, of een van onze excursies bij boeken, zie het tabblad Excursies hierboven.

 

Dag 3: vrije dag in Tokyo
De Japanse hoofdstad is een bruisende, drukke stad. Deze enorme stad bestaat uit 23 verschillende wijken, die elk een hele aparte sfeer uitstralen. Zo heb je het bruisende zakencentrum Shibuya met het drukste kruispunt ter wereld en een populaire plek voor de hippe jeugd van Tokyo. In Harajuka vind je trendy winkels en prachtige architectuur, zoals de Prada winkel aan Omotesando Avenue. De grote warenhuizen en wijde winkelstraten vind je in de wijk Ginza. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de levensmiddelenafdeling van Mitsukoshi; de Harrods van Japan.

 

Asakusa is een van de oude wijken van Tokyo en nu een belangrijke toeristische attractie. Ook een bezoek aan de grootste vismarkt ter wereld is een aanrader. Tokyo heeft een zeer uitgebreid metro netwerk, waarmee je overal kunt komen. Het is even wennen hoe het werkt, maar als je de werkwijze onder de knie hebt, is het een geweldig vervoersmiddel.

 

Dag 4: vrije dag in Tokyo
Je blijft na je Easy Landing nog een extra nacht in Tokyo omdat in deze stad zo veel te zien is dat je eigenlijk altijd tijd te kort komt. Tokyo is een stad waar je zeker een paar dagen voor moet uit trekken om alle wijken en bezienswaardigheden te leren kennen. Je kunt vandaag bijvoorbeeld een excursie Dynamisch Tokyo maken! Ook in de omgeving van Tokyo is veel te zien, we bieden diverse excursies aan vanuit Tokyo. Zo kun je een dagexcursie maken naar Nikko Toshogu Shrine.

 

Dag 5: dagexcursie naar Mount Fuji, terug naar Tokyo
Vandaag maak je een excursie waarbij je de prachtige Mount Fuji vanuit diverse uitkijkpunten kunt zien, zoals het Fuji Visitor Centrum en Lake Ashi! Vanuit het Hamamatsucho Busstation in Tokyo reis je per bus naar het Fuji Visitor Centrum. Vanaf het obervatorium heb je een prachtig uitzicht over Mount Fuji.

 

In het centrum kun je alle informatie vinden over het ontstaan van de vulkaan, de flora en fauna en de prachtige omgeving. Na het bezoek gaat de bus verder naar het Mount Fuji ‘5e station’, dit is het hoogste punt waar je per bus kunt komen. Hier heb je ook de mogelijkheid van een heerlijke lunch in Japanse stijl te genieten (inclusief).

 

Na de lunch gaat de bus verder naar Kojiri aan het Lake Ashi, waar je een cruise maakt over het meer. Op een heldere dag kun je besneeuwde top van de Mount Fuji weerspiegeld zien in het water van het meer! Het meer zit vol met vis, zodat het een populaire bestemming is voor vissers en voor dagtochtjes met de boot. Dan ga je met de kabelbaan naar de top van Mount Komagatake (1.327 m). Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Mount Fuji, Lake Ashi, Mount Futago en de bergen van het Izu eiland in de verte. Daarna reis je per bus terug naar Tokyo!

 

Dag 6: per trein naar Matsumoto
Vandaag reis je per trein vanuit Tokyo naar Matsumoto, waarbij je onderweg een mooi uitzicht kunt hebben op Mount Fuji. Matsumoto is een kasteelstad uit de 8e eeuw. Hoogtepunt is het zwart-witte Matsumoto-jo kasteel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de bergachtige omgeving.

 

Dag 7: vrije dag in Matsumoto
Vandaag heb je een vrije dag zodat je rustig kunt genieten van deze bijzondere stad. Er is genoeg te zien!

 

Dag 8: per bus naar Takayama
Vandaag reis je per bus door de Japanse Alpen naar Takayama. Takayama ligt aan de westelijke zijde van het grootste eiland Honshu. Het stadje heeft een oud centrum waar je kunt rondwandelen en de vele traditionele houten huizen kunt bewonderen. Door de afgelegen ligging in een vallei heeft dit dorpje zijn oude charme weten te bewaren.

 

Dag 9: vrije dag in Takayama
Ook in de omgeving van Takayama kun je prachtige wandelingen maken en het contrast tussen de grote steden en het Japanse platteland ervaren.

 

Dag 10: per trein naar Kanazawa
Vandaag kom je per trein aan in Kanazawa. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je alvast de stad verkennen. Uiteraard moet je het Kenrokuen Park bezoeken. Deze tuin stamt nog uit de Edo periode en is één van de mooiste tuinen van Japan. Het is er daarom altijd druk met bezoekers. De beste tijd om de tuin te gaan bekijken is eind van de middag of ’s morgens vroeg.

 

Wandel ook naar Higashi Chaya, een voormalige geishawijk vol traditionele theehuizen. In deze buurt liggen ook een aantal oude tempels. Aansluitend kom je in de samurai-wijk Nagamachi. In de smalle straatjes kun je diverse samurai-huizen bewonderen, en eentje bezoeken. In de wijk zijn ook enkele musea gevestigd.

 

Als je trek krijgt, ga je naar de Omicho Market. Hier wordt voornamelijk verse sushi en sashimi aangeboden, maar ook voor kleding en andere zaken kun je er terecht. Wil je liever even tot jezelf wilt komen, bezoek dan het Suzuki museum, gewijd aan de grondlegger van het Zen Boeddhisme in deze regio. Heb je genoeg van alle historie, dan kun je voor hedendaagse kunst terecht in het 21th Century Museum of Contemporary Art. Kortom, er is genoeg te zien en je zult ’s avonds moe maar voldaan je hotel weer opzoeken.

 

Dag 11: per trein naar Kyoto
Vandaag reis je per luxe Shinkansen trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad die door de Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed is uitgeroepen. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en eigenlijk een must tijdens je reis door Japan. Deze bijzondere en gezellige tempelstad heeft vele bezienswaardigheden, zodat je hier gemakkelijk enige dagen kunt verblijven.

 

Dag 12 & 13: vrije dagen in Kyoto
Je kunt natuurlijk op eigen houtje alle bezienswaardigheden bezoeken (bijvoorbeeld per fiets), maar je kunt er ook voor kiezen van te voren een van onze excursies bij te boeken. Hoogtepunten van Kyoto zijn het Gouden Paviljoen Kinkakuji en het Nijo kasteel. Het treinstation van Kyoto ligt midden in de stad. Ook hier vind je een prima metronetwerk, maar het is ook erg leuk om Kyoto op de fiets te verkennen! Ook zijn er diverse plaatsen in de omgeving, die prima vanuit Kyoto te bezoeken zijn als dagexcursie, zoals de excursie naar Nara.

 

Dag 14: per trein via Himeji naar Hiroshima
Vandaag reis je per Shinkanse trein via Himeji naar Hiroshima. Onderweg stap je even uit in Himeji, voor een bezoek aan het ‘Witte reiger’ Kasteel dat nog helemaal intact is. Het witte kasteel heeft vijf verdiepingen en wordt omringd door grachten.

 

Dag 15: vrije dag Hiroshima
Hiroshima is vooral bekend als de plaats waar de atoombom is gevallen, op 6 augustus 1945. Het is moderne stad met bezienswaardigheden als de A-Bomb Dome en het Peace Memorial Park. Een leuke manier om de stad te verkennen is met een van de trammetjes die door de stad rijden. Vanuit Hiroshima kun je een uitstapje maken naar het eiland Miyajima, met het beroemde monument de rode Torii.

 

Dag 16: per trein naar Osaka
Vanuit Hiroshima reis je daarna per trein naar Osaka. Osaka is de tweede stad van Japan en ligt op ongeveer een half uur reizen vanaf Kyoto. Je kunt ook via Nara reizen, een prachtige tempelstad met veel tamme herten. Osaka is een moderne stad. Indien mogelijk is het leuk een bezoek te brengen aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater. De binnenstad van Osaka wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen.

 

Dag 17: vertrek uit Osaka, aankomst in Amsterdam

Prijs vanaf € 2009 vanaf,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 10 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider