headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Jubileumrondreis: De Hoogtepunten van Japan

Tokyo – Mount Fuji – Takayama – Kyoto – Osaka – Hiroshima – Nagasaki – Hakata/Fukuoka

18 dagen, 17 nachten

Prijs vanaf € 2349,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan rondreis Hoogtepunten

Deze Jubileumrondreis langs de hoogtepunten van Japan is al jaren onze eigen favoriet. En: een van de meest geboekte Japan rondreizen bij OutSight! Daarom noemen we deze rondreis dit jaar onze Jubileumrondreis! Maak tijdens deze reis kennis met de moderne Japanse samenleving. Ervaar ook het enorme contrast met de eeuwenoude cultuur van dit fascinerende land! De moderne wolkenkrabbers van Tokyo tegenover authentieke dorpjes in het binnenland.

 

Futuristische ontwerpen in de winkelstraten naast mystieke traditionele tempels. Je reist per Shinkansen van Tokyo naar Nagasaki op het zuidelijke eiland Kyushu. Ook bezoek je de beroemde vulkaan Mount Fuji. Daarna het traditionele dorpje Takayama en de keizerlijke stad Kyoto. Tenslotte bezoek je het indrukwekkende Hiroshima en de Nederlandse historie in Nagasaki.

 

 


Dag 1: vertrek vlucht
Dag 2: aankomst in Tokyo, assistentie op vliegveld, per bus naar het hotel
Dag 3: vrije dag in Tokyo
Dag 4: vrije dag inTokyo
Dag 5: railpass 14 dagen, naar Mount Fuji, 3-dgn Hakone Free Pass
Dag 6: vrije dag Mount Fuji/Hakone
Dag 7: per Shinkansen trein naar Takayama
Dag 8: vrije dag in Takayama
Dag 9: per trein naar Kyoto
Dag 10: vrije dag in Kyoto
Dag 11: vrije dag in Kyoto
Dag 12: per trein via Nara naar Osaka
Dag 13: per trein via Himeji naar Hiroshima
Dag 14: vrije dag in Hiroshima
Dag 15: per trein naar Nagasaki
Dag 16: vrije dag in Nagasaki
Dag 17: per trein naar Hakata/Fukuoka
Dag 18: vertrek uit Hakata/Fukuoka, aankomst vlucht

Prijs vanaf € 2349,- p.p.

Inbegrepen: 16 overnachtingen in middenklasse hotels exclusief ontbijt, vervoer met Hakone Free Pass (3 dagen onbeperkt reizen per openbaar vervoer in Hakone regio) en 14 dagen Japan Rail Pass in de 2e klasse

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, plaatselijk vervoer, vervoer van en naar het station, persoonlijke uitgaven, entreegelden, fooien, maaltijden en eventuele 1-persoonstoeslag indien van toepassing.

 


In verband met ons 20-jarig jubileum presenteren we in 2019 elke maand een prachtige nieuwe jubileumreis. In Japan is deze rondreis al jaren onze favoriet en de meest verkochte rondreis Japan, je ontmoet oud én nieuw Japan!

Onze hotels in Japan zijn meestal centraal gelegen, de meeste hotels liggen op slechts enkele minuten loopafstand van de treinstation. De kamers in de hotels zijn altijd voorzien van een toilet en douche met warm water. Het ontbijt is niet inbegrepen, maar kan meestal wel worden bijgeboekt als je dat wenst. Veel hotels in Japan zijn nogal onpersoonlijk maar daar staat tegenover dat ze vaak van goede kwaliteit zijn.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Japan.

Kyoto: Ontdek de stad per fiets

Prijs € 93,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Ontdek het oude Japan in de historische stad Kyoto, per fiets kom je op plekken die je te voet niet snel zal zien! In de sfeervolle historische straatjes fiets je langs tempels en tuinen, langs de houten koopmanshuizen kom je bij de Ishibei-koji-straat; een verborgen juweel. (meer…)

Kyoto: Traditionele theeceremonie

Prijs € 44,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Doe je kimono aan en ervaar de traditionele theeceremonie van Japan in een 300 jaar oud Samurai-verblijf! De Engelssprekende ‘tea-teacher’ zal je de etiquette uitleggen over hoe je de thee moet drinken en de zoetwaren moet eten. (meer…)

Tokyo: Sushi workshop op de beroemde Tjukiji vismarkt

Prijs € 130,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, sushi

Maak je eigen sushi met de allerlekkerste vis, zo vers heb je het nog nooit gehad! De vis ga je namelijk eerst zelf kopen op de grootste vismarkt van Japan.

(meer…)

Tokyo: Spectaculaire show in het Robot restaurant

Prijs € 65,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
apan excursie, Tokyo robot restaurant

Maak je op voor een avondje entertainmentspektakel! Flikkerende neonlichten, danseressen in fluoriderende outfits, trommelende ninja’s & flitsende Samurai-strijders.

(meer…)

Osaka: workshop Takoyaki maken

Prijs € 33,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Osaka Takoyaki workshop

Tijdens deze excursie ga je zelf de bekende Japanse snack Takoyaki maken. Dit is de hartige, Japanse equivalent van het oer-Hollandse poffertje.

(meer…)

Japan-KyotoDag 1: vertrek vlucht

 

Dag 2: aankomst Tokyo, ‘meet & greet’ en transfer per luxe bus naar hotel
Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale organisatie die je op weg helpt op het vliegveld. Je reist per luxe bus naar het  hotel in het centrum van Tokyo. Je eerste dagen in Tokyo kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met deze bruisende stad. Je kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen, of een van onze excursies bij boeken, zie het tabblad Excursies hierboven.

 

Dag 3: vrije dag in Tokyo
De Japanse hoofdstad is een bruisende, drukke stad met meer dan 12 miljoen inwoners. Deze enorme stad bestaat uit 23 verschillende wijken, die elk een hele aparte sfeer uitstralen. Zo heb je het bruisende zakencentrum Shibuya met het drukste kruispunt ter wereld en een populaire plek voor de hippe jeugd van Tokyo. In Harajuka vind je trendy winkels en prachtige architectuur, zoals de Prada winkel aan Omotesando Avenue. De grote warenhuizen en wijde winkelstraten vind je in de wijk Ginza.

 

Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de levensmiddelen afdeling van Mitsukoshi; de Harrods van Japan. Asakusa is een van de oude wijken van Tokyo en nu een belangrijke toeristische attractie. Ook een bezoek aan de grootste vismarkt ter wereld is een aanrader. Tokyo heeft een zeer uitgebreid metro netwerk, waarmee je overal kunt komen.

 

Het is even wennen hoe het werkt, maar als je de werkwijze onder knie hebt, is het een geweldig vervoersmiddel. Het contrast tussen het moderne Japan, met moderne gebouwen & indrukwekkende architectuur en het oude Japan, met traditionele tempels en grote, groene parken is werkelijk heel bijzonder.

 

Tokyo is een stad waar je zeker een paar dagen voor  moet uit trekken om alle wijken en bezienswaardigheden te leren kennen. Maar ook in de omgeving van Tokyo is veel te zien, we bieden diverse excursies aan vanuit Tokyo. Zo kun je een dagexcursie maken naar Nikko en naar Kamakura. Maar ook een dagexcursie naar de wereldberoemde Mount Fuji behoort tot de mogelijkheden.

 

Dag 4: vrije dag in Tokyo

Je blijft na je Easy Landing nog een extra nacht in Tokyo omdat in deze stad zo veel te zien is dat je eigenlijk altijd tijd te kort komt! Naast alle bezienswaardigheden in de diverse wijken in de stad Tokyo zelf, zijn er ook excursies te boeken naar plaatsen in de omgeving van Tokyo.

 

Dag 5: per trein naar Hakone/Mount Fuji, vrije middag in Hakone/Mount Fuji

Vandaag maak je onderweg van Tokyo naar Kyoto een stop bij de beroemde Mount Fuji. Je reist per trein van Tokyo naar Hakone. Je hebt twee dagen de beschikking over de Hakone Free Pass, waarmee je onbeperkt met het  openbaar vervoer kunt reizen. En dat is handig, want ook de kabelbaan, het bergtreintje, de bus en een ferry over het meer behoren hiertoe.

 

Dag 6: vrije dag in Hakone/Mount Fuji

De prachtig symmetrische top van de vulkaan torent zo’n 3776 meter boven het landschap uit. Uitvalsbasis voor Mount Fuji is het plaatsje Hakone. Hakone staat bekend om de vele warmwaterbronnen. Je vindt in deze omgeving diverse ‘onsens’, traditionele accommodaties met natuurlijke warmwaterbaden. Het Kawaguchi meer biedt een prachtig uitzicht op de vulkaan.

 

Dag 7: per Shinkansen trein naar Takayama, vrije middag in Takayama

Vandaag reis je per bus door de Japanse Alpen naar Takayama. Takayama ligt aan de westelijke zijde van het grootste eiland Honshu. Het stadje heeft een oud centrum waar je kunt rondwandelen en de vele traditionele houten huizen kunt bewonderen. Door de afgelegen ligging in een vallei heeft dit dorpje zijn oude charme weten te bewaren.

 

Dag 8: vrije dag in Takayama

Ook in de omgeving van Takayama kun je prachtige wandelingen maken en het contrast tussen de grote steden en het Japanse platteland ervaren.

 

Dag 9: per trein naar Kyoto, vrije middag in Kyoto

Vandaag reis je per luxe Shinkansen trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad die door de Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed is uitgeroepen. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en eigenlijk een must tijdens je reis door Japan. Deze bijzondere en gezellige  tempelstad heeft vele bezienswaardigheden, zodat je hier gemakkelijk enige dagen kunt verblijven.

 

Dag 10 & 11: vrije dag in Kyoto

Je kunt natuurlijk op eigen houtje alle bezienswaardigheden bezoeken (bijvoorbeeld per fiets), maar je kunt er ook voor kiezen van te voren een van onze excursies bij te boeken, zie het tabblad excursies hierboven. Ook zijn er diverse plaatsen in de omgeving, die prima vanuit Kyoto te bezoeken zijn als dagexcursie. Hoogtepunten van Kyoto zijn het Gouden Paviljoen Kinkakuji en het Nijo kasteel. Het treinstation van Kyoto ligt midden in de stad. Ook hier vind je een prima metronetwerk, maar het is ook erg leuk om Kyoto op de fiets te verkennen!

 

Dag 12: vanuit Kyoto per trein naar Osaka, vrije middag in Osaka

Vanuit Kyoto reis je daarna per trein naar Osaka. Osaka is de tweede stad van Japan en ligt op ongeveer een half uur reizen vanaf Kyoto.  Je kunt ook via Nara reizen, een prachtige tempelstad met veel tamme herten. Osaka is een moderne stad. Indien mogelijk is het leuk een bezoek te brengen aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater. De binnenstad van Osaka wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen.

 

Japan-Hemeji

Dag 13: per trein via Himeji naar Hiroshima, vrije middag in Hiroshima

Vandaag reis je per Shinkanse trein via Himeji naar Hiroshima. Onderweg stap je even uit in Himeji, voor een bezoek aan het ‘Witte reiger’ Kasteel dat nog helemaal intact is. Het witte kasteel heeft vijf verdiepingen en wordt omringd door grachten.

 

Dag 14: vrije dag in Hiroshima

Hiroshima is vooral bekend als de plaats waar de atoombom is gevallen, op 6 augustus 1945. Het is moderne stad met bezienswaardigheden als de A-Bomb Dome en het Peace Memorial Park. Een leuke manier om de stad te verkennen is met een van de trammetjes die door de stad rijden. Vanuit Hiroshima kun je een uitstapje maken naar het eiland Miyajima, met het beroemde monument de rode Torii.

 

Dag 15: per trein naar Nagasaki, vrije middag in Nagasaki

Vandaag reis je per trein naar Nagasaki. Vanuit Nagasaki zijn de Japanners in contact gekomen met de Westerse wereld. De Nederlanders hebben hier destijds een belangrijke rol in gespeeld.

 

Dag 16: vrije dag in Nagasaki

In Nagasaki vind je het themapark ‘Huis Ten Bosch”. Dit park is in 1992 geopend en je vindt hier verschillende Nederlandse gebouwen op ware grootte nagebouwd. Ook onze bruggen en dijken zijn hier aangelegd.

 

Dag 17: per trein naar Hakata/Fukuoka, vrije middag in Hakata/Fukuoka

Vandaag reis je per trein naar Hakata / Fukuoka,  de grootste stad van Kyushu, het meest zuidelijke eiland van Japan. Fukuoka is ontstaan uit twee steden: Fukuoka en Hakata. Het oudste deel van de stad draagt nog steeds de oorspronkelijke naam Hakata. Breng een bezoek aan bijvoorbeeld het het zee-aquarium Marine World of het Kokusai Center waar jaarlijks grote sumowedstrijden gehouden worden.

 

Dag 18: vertrek uit Hakata/Fukuoka, aankomst vlucht

 

Prijs vanaf € 2349,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 10 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider