headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Japan in het Kort: Tokyo – Fuji – Kyoto & Osaka

Tokyo – Mount Fuji – Kyoto - Osaka

11 dagen, 10 nachten

Prijs vanaf € 1559,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Rondreis Japan In het Kort

Tijdens onze rondreis ‘Japan in het Kort’ reis je in een korte tijd langs een aantal grote steden van Japan.

De eerste paar dagen verblijf je in de beroemde stad Tokyo, een bruisende stad waar genoeg te zien en te beleven is. Daarna reis je per trein verder, eerst naar Hakone en de beroemde berg Mount Fuji. Ook bezoek je de traditionele Japanse stad Kyoto, tenslotte eindigt deze reis in de moderne stad Osaka.

 

Geniet tijdens deze rondreis van de grote steden en maak intussen in minder dan 2 weken tóch kennis met de bijzondere Japanse samenleving! Te kort voor zo’n mooi land als Japan? Kies dan voor onze langere rondreis Langs alle Hoogtepunten van Japan!


Dag 1: vertrek Amsterdam
Dag 2: aankomst in Tokyo, assistentie op vliegveld, per bus naar het hotel
Dag 3: vrije dag in Tokyo
Dag 4: vrije dag in Tokyo
Dag 5: start railpass 7 dagen, naar Hakone/Mount Fuji, 3-dgn Hakone Free Pass
Dag 6: vrije dag in Hakone/Mount Fuji
Dag 7: per trein naar Kyoto
Dag 8: vrije dag in Kyoto
Dag 9: vrije dag in Kyoto
Dag 10: per trein, via Nara, naar Osaka
Dag 11: vertrek Osaka, aankomst in Amsterdam

Prijs vanaf € 1559,- p.p.

Inbegrepen: assistentie op het vliegveld in Tokyo bij aankomst, busticket vliegveld naar hotel, 9 overnachtingen in middenklasse hotels op basis op logies (behalve in Hakone, op basis van logies & ontbijt), 3 daagse Hakone Free Pass vanaf Odawara Station (3 dagen onbeperkt reizen per openbaar vervoer in Hakone regio) en 7 dagen Japan Rail Pass in de 2e klasse

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, plaatselijk vervoer, vervoer van en naar de stations, entreegelden, fooien, maaltijden en eventuele 1-persoonstoeslag indien van toepassing

Onze hotels in Japan zijn over het algemeen centraal gelegen, de meeste hotels liggen op slechts enkele minuten loopafstand van het treinstation. De kamers in de hotels zijn altijd voorzien van een toilet en douche met warm water. Het ontbijt is bij de meeste hotels niet inbegrepen, maar kan meestal wel worden bijgeboekt als je dat wenst. Veel hotels in Japan zijn nogal onpersoonlijk maar daar staat tegenover dat ze vaak van goede kwaliteit zijn.

 

Lees ook onze algemene Hotelinfo Japan!

Kyoto: Ontdek de stad per fiets

Prijs € 93,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Ontdek het oude Japan in de historische stad Kyoto, per fiets kom je op plekken die je te voet niet snel zal zien! In de sfeervolle historische straatjes fiets je langs tempels en tuinen, langs de houten koopmanshuizen kom je bij de Ishibei-koji-straat; een verborgen juweel. (meer…)

Kyoto: Traditionele theeceremonie

Prijs € 44,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Doe je kimono aan en ervaar de traditionele theeceremonie van Japan in een 300 jaar oud Samurai-verblijf! De Engelssprekende ‘tea-teacher’ zal je de etiquette uitleggen over hoe je de thee moet drinken en de zoetwaren moet eten. (meer…)

Tokyo: Sushi workshop op de beroemde Tjukiji vismarkt

Prijs € 130,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, sushi

Maak je eigen sushi met de allerlekkerste vis, zo vers heb je het nog nooit gehad! De vis ga je namelijk eerst zelf kopen op de grootste vismarkt van Japan.

(meer…)

Kyoto: Maiko night – halve dag excursie

Prijs € 157,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Maiko

De excursie zelf begint bij het New Miyako hotel, waar je eventueel met de pick-up service naar toe bent gebracht als je niet in dit hotel zelf overnacht. Per auto met chauffeur reis je naar het ‘Hatoya Zuihoukaku’ restaurant waar je een Maikoshow bijwoont en een heerlijk tempura-diner geserveerd krijgt. (meer…)

Tokyo: Spectaculaire show in het Robot restaurant

Prijs € 65,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
apan excursie, Tokyo robot restaurant

Maak je op voor een avondje entertainmentspektakel! Flikkerende neonlichten, danseressen in fluoriderende outfits, trommelende ninja’s & flitsende Samurai-strijders.

(meer…)

Tokyo morning – halve dag excursie

Prijs € 56,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Tokyo

Tijdens deze excursie bezoek je in een halve dag enkele hoogtepunten van Tokyo zoals de Tokyo Tower en Nakamise Shopping Arcade.

 

De eerste bezienswaardigheid is het Tokyo Tower Observatorium. Het observatorium is een ijzeren constructie van 333 meter hoog, en daarmee net 13 meter hoger dan de Eiffel toren.
Je bezoek het main deck op 150 meter. Indien je het hoger gelegen top deck op 250 meter wilt bezoeken kan dit tegen een toeslag (lokaal te voldoen).

 

 

De volgende stop is een bezoek aan de tuinen rondom het Imperial Palace Plaza (je gaat het paleis zelf niet in). Hierna rijd je met de bus naar de Nakamise Shopping Arcade. Deze historische winkelstraat uit de 17e eeuw heeft een prachtige entree, van waaruit je naar de Senso- ji Tempel loopt.

 

De tour eindigt bij de Marunouchi South Entrance van het Tokyo Station. Vanaf daar kun je zelf de stad verder verkennen of terug reizen naar je hotel.

 

inbegrepen: Engelssprekende gids
duur van de tour: circa 4 uur
aanvang: ca. 08.30 uur
reiscode: JPT 010
vertrek vanuit: er is een pick-up  schema bij ca. 40 hotels in Tokyo, de excursie zelf begint om 09 uur op het Hamamatsucho Busstation, waar je met de pick-up service al naar toe bent gebracht.
minimum aantal personen: 1 (excursie in internationale groep)

Dynamisch Tokyo – hele dag excursie

Prijs € 126,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Tokyo, winkelstraat

Tijdens deze excursie van een hele dag in Tokyo bezoek je verschillende hoogtepunten van Tokyo, zoals de Tokyo Tower, de Sensoji Tempel & een (deels overdekte) ‘historische’ winkelstraat!

 

Vanaf het Hamamatsucho Busstation reis je naar de eerste bezienswaardigheid: de Tokyo Tower Observatorium. Het observatorium is een ijzeren constructie van 333 meter hoog, en daarmee net 13 meter hoger dan de Eiffeltoren. Je bezoek het main deck op 150 meter. Indien je het hoger gelegen top deck op 250 meter wilt bezoeken kan dit tegen een toeslag (lokaal te voldoen).

 

Hierna volgt een traditionele theeceremonie van circa 30 minuten waarbij je kunt genieten van groene thee en typische Japanse zoetigheden. Na de lunch (inclusief) volgt een bezoek aan het Imperial Palace Plaza (je gaat het paleis zelf niet in). Hierna stap je op de boot voor een Sumida river cruise. Vervolgens bezoek je de Sensoji Tempel & de Nakamise Shopping Arcade. Deze historische winkelstraat uit de 17e eeuw heeft een prachtige entree, van waaruit je naar de Sensoji Tempel loopt.

 

Hierna rijd je naar het Hamamatsucho busstation en is deze excursie ten einde. Vanaf hier kun je je eigen weg gaan, of je laten afzetten bij je hotel of een hotel in de buurt.

 

inbegrepen: Engelssprekende gids en lunch
duur van de tour: circa 8 uur
aanvang: ca. 08.30 uur
reiscode: JPT 011
vertrek vanuit: er is een pick-up en drop-off schema bij ca. 40 hotels in Tokyo, de excursie zelf begint om 09 uur op het Hamamatsucho Busstation, waar je met de pick-up service al naar toe bent gebracht.
minimum aantal personen: 1 (excursie in internationale groep)

Tokyo: Sumo ceremonie & worstelen – halve dag excursie

Prijs € 98,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, sumo worstelen

Sumoworstelen is dé nationale sport van Japan en het is een zeer traditionele sport die nog stamt uit oude tijden. Tijdens deze excursie kun je genieten van de ‘Dohyo-iri’ ceremonie en een Sumo wedstrijd! (meer…)

Osaka: workshop Takoyaki maken

Prijs € 33,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Osaka Takoyaki workshop

Tijdens deze excursie ga je zelf de bekende Japanse snack Takoyaki maken. Dit is de hartige, Japanse equivalent van het oer-Hollandse poffertje.

(meer…)

Mount Fuji – Hakone hele dag excursie, vanuit Tokyo (retour per Shinkansen trein)

Prijs € 167 vanaf,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan - excursie, Mount Fuji2

Tijdens deze excursie bekijk je de prachtige Mount Fuji vanuit diverse uitkijkpunten, zoals het Fuji Visitor Centrum en Lake Ashi! Vanuit het Hamamatsucho Busstation in Tokyo reis je per bus naar het Fuji Visitor Centrum. (meer…)

Mount Fuji – Hakone hele dag excursie, vanuit Tokyo (retour per bus)

Prijs € 140 vanaf,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Mount Fuji

Tijdens deze excursie bekijk je de prachtige Mount Fuji vanuit diverse uitkijkpunten! Vanuit het Hamamatsucho Busstation rijd je eerst per bus naar het Fuji Visitor Centrum. Vanaf het observatorium heb je een prachtig uitzicht over Mount Fuji! (meer…)

Kyoto ‘highlights’ – halve dag excursie

Prijs € 70,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Japan excursie, Kyoto

Tijdens deze excursie bezoek je de belangrijkste hoogtepunten van Kyoto: het Nijo Kasteel, het Gouden Paviljoen en het Kyoto Imperial Palace. Je eerste bezienswaardigheid is het Nijo Kasteel, gebouwd in het jaar 1603. (meer…)

Dag 1: vertrek Amsterdam

 

Dag 2: aankomst Tokyo, ‘meet & greet’ en transfer per luxe bus naar hotel
Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale organisatie die je op weg helpt op het vliegveld. Je reist per luxe bus naar het hotel in het centrum van Tokyo. Je eerste dagen in Tokyo kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met deze bruisende stad. Je kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen, of een van onze excursies bij boeken, zie het tabblad Excursies hierboven.

 

Dag 3: vrije dag in Tokyo
De Japanse hoofdstad is een bruisende, drukke stad met meer dan 12 miljoen inwoners. Deze enorme stad bestaat uit 23 verschillende wijken, die elk een hele aparte sfeer uitstralen. Zo heb je het bruisende zakencentrum Shibuya met het drukste kruispunt ter wereld en een populaire plek voor de hippe jeugd van Tokyo. In Harajuka vind je trendy winkels en prachtige architectuur, zoals de Prada winkel aan Omotesando Avenue. De grote warenhuizen en wijde winkelstraten vind je in de wijk Ginza.

 

Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de levensmiddelenafdeling van Mitsukoshi; de Harrods van Japan. Asakusa is een van de oude wijken van Tokyo en nu een belangrijke toeristische attractie. Ook een bezoek aan de grootste vismarkt ter wereld is een aanrader. Tokyo heeft een zeer uitgebreid metro netwerk, waarmee je overal kunt komen.

 

Het is even wennen hoe het werkt, maar als je de werkwijze onder knie hebt, is het een geweldig vervoersmiddel. Het contrast tussen het moderne Japan, met moderne gebouwen & indrukwekkende architectuur en het oude Japan, met traditionele tempels en grote, groene parken is werkelijk heel bijzonder.

 

Tokyo is een stad waar je zeker een paar dagen voor moet uit trekken om alle wijken en bezienswaardigheden te leren kennen. Maar ook in de omgeving van Tokyo is veel te zien, we bieden diverse excursies aan vanuit Tokyo. Zo kun je een dagexcursie maken naar Nikko en naar Kamakura. Maar ook een dagexcursie naar de wereldberoemde Mount Fuji behoort tot de mogelijkheden.

 

Dag 4: vrije dag in Tokyo
Je blijft na je Easy Landing nog een extra nacht in Tokyo omdat in deze stad zo veel te zien is dat je eigenlijk altijd tijd te kort komt! Naast alle bezienswaardigheden in de diverse wijken in de stad Tokyo zelf, zijn er ook excursies te boeken naar plaatsen in de omgeving van Tokyo.

 

Dag 5: per trein naar Hakone/Mount Fuji, vrije middag in Hakone/Mount Fuji
Vandaag maak je onderweg van Tokyo naar Kyoto een stop bij de beroemde Mount Fuji. Je reist per trein van Tokyo naar Hakone. Je hebt twee dagen de beschikking over de Hakone Free Pass, waarmee je onbeperkt met het openbaar vervoer kunt reizen. En dat is handig, want ook de kabelbaan, het bergtreintje, de bus en een ferry over het meer behoren hiertoe.

 

Dag 6: vrije dag in Hakone/Mount Fuji
De prachtig symmetrische top van de vulkaan torent zo’n 3776 meter boven het landschap uit. Uitvalsbasis voor Mount Fuji is het plaatsje Hakone. Hakone staat bekend om de vele warmwaterbronnen. Je vindt in deze omgeving diverse ‘onsens’, traditionele accommodaties met natuurlijke warmwaterbaden. Het Kawaguchi meer biedt een prachtig uitzicht op de vulkaan.

 

Dag 7: per trein naar Kyoto
Vandaag reis je per luxe Shinkansen trein naar Kyoto, een traditionele Japanse stad die door de Unesco tot Cultureel Wereld Erfgoed is uitgeroepen. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en eigenlijk een must tijdens je reis door Japan. Deze bijzondere en gezellige tempelstad heeft vele bezienswaardigheden, zodat je hier gemakkelijk enige dagen kunt verblijven.

 

Dag 8 & 9: vrije dagen in Kyoto
Je kunt natuurlijk op eigen houtje alle bezienswaardigheden bezoeken (bijvoorbeeld per fiets), maar je kunt er ook voor kiezen van te voren een van onze excursies bij te boeken, zie het tabblad excursies hierboven. Ook zijn er diverse plaatsen in de omgeving, die prima vanuit Kyoto te bezoeken zijn als dagexcursie. Hoogtepunten van Kyoto zijn het Gouden Paviljoen Kinkakuji en het Nijo kasteel. Het treinstation van Kyoto ligt midden in de stad. Ook hier vind je een prima metronetwerk, maar het is ook erg leuk om Kyoto op de fiets te verkennen!

 

Dag 10: per trein, via Nara, naar Osaka
Vanuit Kyoto reis je daarna per trein naar Osaka. Osaka is de tweede stad van Japan en ligt op ongeveer een half uur reizen vanaf Kyoto. De treinreis gaat via Nara, een prachtige tempelstad met veel tamme herten. Osaka is een moderne stad. Indien mogelijk is het leuk een bezoek te brengen aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater. De binnenstad van Osaka wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen.

 

Dag 11: vertrek Osaka, aankomst in Amsterdam

Prijs vanaf € 1559,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 10 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider