headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in Japan: Japan Rail Pass

Het openbaar vervoer in Japan staat bekend om het efficiënte en uitgebreide netwerk. Bussen, treinen en metro’s rijden precies volgens schema en komen eigenlijk nooit te laat.

 

Japan-trein


 

Per trein door Japan
Voor korte afstanden kun je de lokale trein gebruiken, voor langere afstanden is de Shinkansen Bullet-train een goede optie. Een leuk detail: elk traject van de trein heeft zijn eigen naam. De Shinkansen trein is vrij prijzig als je een gewoon kaartje koopt, maar er is ook een Japan Rail Pass beschikbaar, een betrouwbare, voordelige en snelle manier om door Japan te reizen. De treinen zijn comfortabel, schoon en heel snel zodat de grote afstanden snel worden overbrugd. De afstand van Tokyo naar Kyoto is bijvoorbeeld 600 kilometer, de Shinkansen ‘bullettrain’ doet hier slechts iets meer dan twee uur over!

 

JAPAN RAIL PASS  2e klasse*  1e klasse* 
  7 dagen  € 276,-  € 345,-
14 dagen  € 439,-  € 559,-
21 dagen  € 562,-  € 725,-


Let op:
wij verkopen de Japan Rail Pass alleen in combinatie met een compleet landarrangement.  Naast bovenstaande treinen hebben wij nog veel meer treinen in ons aanbod, de prijzen zijn op aanvraag!

*= Prijswijzigingen voorbehouden

 

Japan-Tokyo, bullettrain Tokyo-Osaka

 

Bus & metro
Binnen de steden is de metro een prima vervoersmiddel. Je kunt een kaartje kopen bij één van de automaten op het station en in de metro’s worden de haltes ook in het Engels aangegeven. Buiten de steden is het ook mogelijk een auto te huren, binnen de stad is dit zeker niet aan te raden.

In Kyoto is de bus een prima optie, voor slechts 500 Yen (ca. 4 euro) kun je de hele dag van de stadsbus gebruik maken. Het is ook mogelijk om een fiets te huren en zo de vele tempels te bezoeken.

Contact
close slider